Struin je al weken funda.nl af om dat ene huis te vinden dat precies bij je past? Of heb je inmiddels al het het huis van je dromen gevonden en is het nu een kwestie van het onderhandelen over de prijs? Dan kunnen we ons voorstellen dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Een aankoopmakelaar kan in dit geval een hoop voor je betekenen. Niet iedereen kiest ervoor om een aankoopmakelaar in de hand te nemen, maar het kan je bij het kopen van een huis een hoop tijd en moeite besparen.

Wat doet een aankoopmakelaar precies?

Een aankoopmakelaar kan verschillende zaken voor je oplossen. Ten eerste kan de makelaar op basis van jouw wensen op zoek gaan naar een passend huis voor jou. Jij geeft door waar je precies naar op zoek bent en de makelaar gebruikt zijn of haar connecties om een passende woning voor je te vinden. Mocht je je droomhuis gevonden hebben dan zorgt een aankoopmakelaar ervoor dat het aankoopproces op rolletjes loopt. Zo adviseert hij of zij je tijdens de onderhandelingen en zorgt hij of zij ervoor dat alles goed geregeld wordt. Hierdoor hoef je je zelf nergens druk om te maken en weet je zeker dat de aankoop goed geregeld is.

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar?

De kosten van de diensten van de makelaar zijn afhankelijk van het bedrijf dat je inschakelt maar over het algemeen zijn er drie verschillende kostenplaatjes te herkennen. De eerste mogelijkheid is dat er een bepaald percentage van de aankoopsom van de woning wordt gerekend. Ten tweede is het mogelijk dat er een percentage wordt gerekend van het onderhandelingsresultaat. En ten slotte is het mogelijk dat ervan tevoren een bepaald tarief af wordt gesproken met de klant. Belangrijk is het om van tevoren te informeren welke betalingstype de makelaar hanteert.