Een vloer met betonlook is tegenwoordig mateloos populair. Een betonlook vloer heeft een mooie industriële uitstraling. Hierdoor is een betonlook vloer bij uitstek geschikt voor ruimtes met een industriële look. Maar ook voor ander interieurstijlen zal een betonlook vloer mooi staan. Een modern en strak interieur zal met een dergelijke vloer nog strakker lijken, maar ook in een klassieker ingericht interieur kan een betonlook vloer. Je kunt je afvragen waarom mensen dan geen echte betonvloer aanleggen en enkel voor een betonlook gaan. Dit komt vooral door de negatieve eigenschappen van een echte betonvloer. De vloer wordt behoorlijk hard, maar is ook extra gevoelig op scheuren. Ook moet je uitkijken met vloerverwarming. Daarnaast zal een echte betonnen vloer nog nabewerkt moeten worden om hem waterdicht te krijgen. De alternatieven die enkel de betonlook weergeven hebben deze negatieve eigenschappen juist niet. Wel zijn er diverse soorten vloeren waarmee je een betonlook kunt creëren.

Gietvloeren

Gietvloeren zijn vaak de eerste vloeren waar mensen aan denken als je het over een betonlook vloer hebt. En dat klopt ook wel een beetje. Een gietvloer kan levensecht op een betonnen vloer lijken, alleen hebben gietvloeren een veel hogere drukkracht, zijn waterdicht en geheel naadloos. Het basisbestandsdeel van gietvloeren is kunsthars. Er zijn verschillende soorten gietvloeren met elk hun eigen voor- en nadelen. Zo is er de epoxyvloer die uitermate sterk en slijtvast is. Ook is er de polyurethaan (PU) vloer. Deze vloeren zijn wat minder slijtvast maar wel weer veel flexibeler. Normaliter zul je in woningen eerder een PU vloer zien en in bedrijfsruimtes een expoxyvloer. Wel zijn met beiden vloeren een perfecte betonlook te creëren, desgewenst in een bepaalde kleur.

Keramische tegels met betonlook

De technische mogelijkheden van keramische tegels zijn de afgelopen jaren enorm uitgebreid. Hierdoor is het mogelijk om een tegelvloer in je huis te laten leggen in vrijwel elke mogelijke print. Zo zijn er zelfs al keramische tegels met een houtlook inclusief bijbehorende nerf. Zo ook met beton. Je hebt geen last van de nadelen van een betonvloer. Toch heb je een betonlook en kun je profiteren van de vele voordelen die tegels hebben. Zo zijn keramische tegels nagenoeg slijtvast en gaan tegels heel goed samen met vloerverwarming. Wanneer een keramische tegelvloer met betonlook goed is gelegd, is het amper nog te onderscheiden van een echte betonnen vloer.

Laminaat met betonlook

Laminaatvloeren zijn in menig huishouden niet meer weg te denken. Laminaat is sterk en goed te onderhouden. Toch bereik je met laminaat alle effecten van een houten vloer. Wil je de voordelen van laminaat wel behouden, maar past het uiterlijk van een betonnen vloer ook ideaal in je interieur, dan is laminaat met betonlook de perfecte vloer jou. Ondanks dat je de perfecte betonlook hebt, voelt de vloer toch warm aan en je kunt zelfs de houtnerven nog zien. Dit maakt laminaat met betonlook heel bijzonder. Laat laminaat met betonlook wel goed en strak en naadloos leggen, zodat je nog meer de look van een betonnen vloer bereikt.