In 2018 gaan we weer veel verschillende interieurtrends zien. Eén hiervan is de botanische stijl. Deze trend zien we al sinds 2015 steeds meer terugkomen. Wat is de botanische stijl precies en welke meubels of decoraties kun je aanschaffen om deze stijl terug te laten komen in je huis? Wij leggen het je uit.

Wat is de botanische stijl?

De term botanisch staat voor alles wat te maken heeft met plantkunde. De botanische stijl is een interieurtrend waarbij je een combinatie ziet van natuurlijke materialen zoals hout, beton en bamboe. Daarnaast zie je ook veel groene accenten en planten terugkomen bij deze trend. De basis van deze stijl is heel rustig, zoals de vloer en de muren. De focus ligt op de potten, planten en allemaal verschillende tinten groen. Daarnaast worden er dus veel natuurlijke materialen gebruikt en zie je tropische bloemen, planten en zelfs dierenprints.

Houten jaloezieën

Mooie horizontale jaloezieen van hout, passen perfect binnen de botanische interieurtrend. Ten eerste door het materiaal. Hout past heel goed binnen de trend waarin veel wordt gewerkt met natuurlijke materialen. Door het materiaal krijg je een hele luxe warme uitstraling. Daarnaast kun je met houten jaloezieën ook een natuurlijke lichtinval reguleren. Je kunt er ook voor kiezen om houten jaloezieën in de kleur wit, grijs of zwart te nemen. Maar als je voor het echte botanische effect wilt gaan, kun je het beter bij houtkleur houden.

Veel planten en groen

De term botanisch (plantenkunde) zegt het al: bij deze trend horen veel planten. Pak hier dus ook echt op uit. Hoe meer planten hoe beter. Varieer met mooie levendige planten in gezellige potjes. Laat de kleur groen in verschillende tinten terugkomen, ook op de potten. Accessoires zoals posters, vazen en lantaarns geven je woonkamer ook een heel stijlvol effect. Om de botanische trend zo goed mogelijk naar voren te laten komen, laat je planten(motief) overal terugkomen.