Nieuwe bank kopen?

Het kopen van een nieuwe bank lijkt makkelijk, maar toch komt er veel bij kijken. De bank moet mooi en bijzonder zijn, maar ook wil je er comfortabel op kunnen zitten. De zoektocht naar de ideale bank is niet makkelijk en daarom helpen we jou graag weg!

Waar wil ik de bank neerzetten?

Dit is de belangrijkste vraag waar je over na moet denken voordat je een bank aanschaft. Wil je de bank tegen de muur plaatsen? Of ze je hem voor het raam of misschien wel midden in de woonkamer? Afhankelijk van de plaats kun je bepalen welke grootte en vorm de bank mag hebben. Logischerwijs is een bank met lage rugleuning de beste keuze wanneer je de bank voor het raam wilt plaatsen. Terwijl wanneer je een grote woonkamer hebt misschien beter kunt kiezen voor een grote hoekbank. Maar ook voor een kleinere woonkamer kun je tegenwoordig prima een hoekbank kiezen, want tegenwoordig kun je je bank zelf helemaal samenstellen en kun je ook de lengte zelf bepalen.

De juiste afmetingen voor de bank?

Voordat je de bank aanschaft is het belangrijk om hem goed op te meten. Een bank lijkt namelijk altijd kleiner en het zou zonde zijn als hij net niet past. Om zeker te weten dat je bank in de woonkamer past kun je het volgende trucje toepassen. Leg in de woonkamer een aantal kranten of folders neer die samen de juiste grootte van de bank vormen. Dit is een eenvoudige manier om te zien of je nog voldoende loopruimte overhoudt.

Zit de bank comfortabel?

Wat comfortabel is, dat is voor iedereen verschillend. Wil je bijvoorbeeld lekker kunnen wegzakken in een bank? Of zit je liever wat rechterop? Het is allemaal mogelijk! Ons advies is om eens langs een winkel te gaan om een aantal banken uit te testen. Vraag advies over de vulling en ervaar welke het beste bij jouw past. Uiteindelijk wil je zolang mogelijk van je bank kunnen genieten en daarom is het belangrijk dat je een bank kies die voldoet aan al je wensen.