Graszoden zijn de ideale manier om binnen no-time een prachtig gazon aan te leggen in je tuin. Wanneer je zelf gras gaat zaaien, duurt het weken voordat je een mooie grasmat hebt liggen. Na het zaaien kun je vervolgens gedurende een lange tijd geen gebruik maken van het gazon, omdat de graszaadjes moeten groeien naar een groene grasmat. Je mag er tijdens deze periode niet op lopen.

Wat zijn graszoden?

Graszoden zijn kant-en-klare grasmatten die je binnen korte tijd in je tuin kan plaatsen, waardoor je meteen een groen gazon hebt. Binnen no-time heb je een dichte grasmat liggen. Ook kan je vrijwel direct intensief gebruik maken van je grasmat. Gezaaid gras vergt daarentegen veel geduld. Ook zijn graszoden ideaal als je een hekel hebt aan onkruid. Doordat de grasmatten dicht begroeid zijn met gras, heeft onkruid weinig tot geen kans om te groeien.

Er zijn veel redenen om voor kant-en-klare graszoden te kiezen:

  • Graszoden zijn goedkoop vergeleken met andere bodembedekkers zoals baksteen, hout of natuursteen.
  • Graszoden zijn zeer gemakkelijk te leggen. Ook neemt het niet zo veel tijd in beslag om de grasmatten te leggen.
  • Doordat de graszoden enorm zacht zijn kunnen kinderen er heerlijk op spelen. Vrij snel na het leggen kan je gebruik maken van je nieuwe gazon.
  • Gras is erg natuurlijk, daarom past het in vrijwel iedere tuinstijl.
  • Binnen korte tijd heb je een prachtig ogende tuin.
  • Graszoden zijn natuurlijke producten in vergelijking met kunstgras en dus een heel stuk milieuvriendelijker.

Onderhoud van graszoden

Een grasveld heeft natuurlijk onderhoud nodig om er het hele jaar van te genieten. Ook graszoden moeten onderhouden worden. Tijdens het groeiseizoen is het bijvoorbeeld nodig om te maaien, soms twee keer per week. Verder onderhoud is het verwijderen van blad en bemesten. Wil je meer weten over graszoden onderhouden of wil je direct graszoden bestellen? Op de website van Graszodengelegd.nl vind je alles over graszoden.