Het is weer lente! De zon zal zich weer wat vaker laten zien en alle planten en bloemen gaan weer groeien en bloeien. Wil jij optimaal van je tuin kunnen genieten? Dan is een overkapping in je tuin een goede optie! Met een overkapping kun je niet alleen in de lente, maar het gehele jaar van je tuin genieten. Zowel een lamellendak als een veranda kunnen een uitkomst bieden. Maar wat is het verschil?

Zowel een veranda als een lamellen dak kunnen een extra dimensie toevoegen aan je huis en tuin. Het zorgt voor een extra leefruimte in het verlengde van je huis. Vaak denken mensen dat een lamellendak en en een veranda exact hetzelfde zijn. Maar dat is niet helemaal waar.

Lamellen terrasoverkapping
Een terrasoverkapping met lamellen is erg praktisch. De lamellen kunnen een waterafstotend dak vormen wanneer ze gesloten zijn. Geopend zorgen ze voor zoninval. Deze zoninval kun je dus volledig zelf bepalen. Eigenlijk is een lamellendak ook ontworpen als zonwering. Door te lamellen automatisch of manueel te roteren, kun je zelf de zon doseren.

De installatie van een terrasoverkapping van lamellen is een stuk minder ingewikkeld dan van een veranda. Daarnaast heb je voor een veranda ook een bouwvergunning nodig, wat erg lang op zich kan laten wachten. Ook op het gebied van functionaliteit is een lamellendak voordeliger. Je kunt er zelf voor kiezen of de lamellen geopend of gesloten zijn en kunt zo zelf de zoninval bepalen. Een lamellen terrasoverkapping is eigenlijk gewoon een buitenruimte met de comfortabele elementen van binnen!