Je kan je douchecabine afsluiten met een douchegordijn. Een douchedeur werkt vaak beter om het water tegen te houden en staat bovendien mooier. Hoe kies je de juiste douchedeur? Je kan deze voorbeelden bekijken: een doorzichtige glazen deur, een deur van matglas of een deur van kunststof. Ook moet je rekening houden met de inrichting van je badkamer, de grootte ervan en je persoonlijke wensen. Alle aandachtspunten bij het kiezen van de juiste douchedeur staan hier voor je op een rijtje.

Kies de juiste maat

Het hangt er natuurlijk vanaf waar je de douchedeur gaat plaatsen in je badkamer en hoe groot je badkamer is. Het kan zijn dat je douche zich in een nis bevindt. Dan heb je genoeg aan een wat kleinere deur. Ook kan je een heel gedeelte van een muur afsluiten met een douchedeur in combinatie met een glazen wand. Dit doe je als je een grote badkamer hebt en je lekker ruim wilt kunnen douchen.

Handige en mooie handgrepen

Andere aandachtspunten zijn de deurgrepen en de scharnieren van de douchedeur. Je kan de grepen aanpassen aan de rest van het interieur van je badkamer. Bij een klassieke badkamer ga je voor een klassieke deurgreep. Bij een moderne badkamer is het mooi om de greep van je douchedeur weg te werken in de rand van je douchedeur. Ook de scharnieren moeten niet al te zichtbaar zijn. Ze zijn uiteraard wel onmisbaar voor het goed functioneren van de douchedeur. 

Ga je voor matglas?

Een douchedeur van doorzichtig glas heeft een mooie en moderne uitstraling, maar er zijn ook wat nadelen aan verbonden. Bij glas zie je sneller vingerafdrukken of andere viezigheid zitten. Glazen deuren moeten dus vaak worden schoongemaakt. Je moet ook rekening houden met kalkaanslag. Een douchedeur van mat glas oogt minder snel vies. Een ander voordeel is dat een douchedeur van matglas meer privacy biedt.