Heb je veel last van tocht in je woning? Dan is het aan te raden om dit snel te verhelpen. De makkelijkste manier om dit te doen, is door middel van tochtstrips. Deze kun je voor de deur plaatsen, zodat er geen tocht meer door de kier van de deur komt. Een tochtstrip brengt diverse voordelen met zich mee. Tocht in huis is namelijk niet alleen oncomfortabel, maar zorgt er ook voor dat je meer energie nodig hebt om je huis warm te houden.

Op energiekosten besparen met een tochtstrip

Door een tochtstrip aan te schaffen bij de deurbeslag specialist, kun je veel geld op de energiekosten besparen. Om die reden is een tochtstrip een zeer interessante aankoop als je veel last hebt van tocht in huis. Het is slechts een kleine investering, die je ook weer snel terugverdient. Daarnaast is het ook een stuk aangenamer als je woning op dezelfde temperatuur blijft. Er zijn dus verschillende redenen om een tochtstrip aan te schaffen als er veel tocht door de kier van je deur komt.

Is tocht ook slecht voor je gezondheid?

Het is een misverstand dat je ziek wordt van kou of tocht zelf. Je moet namelijk een virus oplopen om ziek te worden. Virussen ontstaan niet zomaar wanneer het koud is of als het tocht. Toch loop je mogelijk meer risico om ziek te worden als het koud is of wanneer je last hebt van tocht in huis. Dit kan namelijk wel invloed hebben op je weerstand, waardoor je eerder ziek wordt van een virus. Het is dus ook voor je gezondheid wel degelijk interessant om een tochtstrip voor je deur te plaatsen.

Hoe werkt een tochtstrip?

Een tochtstrip kun je relatief eenvoudig zelf aanbrengen. Dit doe je door het beschermfolie te verwijderen, zodat de plakstrip zichtbaar wordt. Vervolgens kun je de strip op het kozijn bevestigen. Druk de strip goed aan, zodat hij blijft kleven. In principe vereist het aanbrengen van de tochtstrip niet meer werk dan dit. Het betreft dus een eenvoudige klus waarmee je vrij veel geld op energiekosten kunt besparen. Bovendien kan het je woning een stuk comfortabeler maken, aangezien je geen last meer hebt van koude windvlagen terwijl je op de bank zit.

Tochtstrips kun je op verschillende plekken bestellen. Zo kun je deze bij de bouwmarkt krijgen, maar ook bij de deurbeslag specialist. Een kwalitatieve tochtstrip gaat een behoorlijk lange tijd mee, zodat je hier enige tijd geen omkijken meer naar hebt.