Wellicht heb je je collectie kleding de laatste tijd flink uitgebreid en ben je net tot de ontdekking gekomen dat je eigenlijk veel te weinig ruimte hebt in je kast om alles daar netjes in op te bergen. Of misschien ga je binnenkort wel verhuizen naar een nieuw huis waar je je huidige garderobekast niet goed kwijt kunt of waar je juist lekker een frisse start wilt maken met een mooie nieuwe kledingkast. Er zijn veel verschillende redenen te bedenken om een nieuwe kast voor je kleding aan te schaffen en minstens net zo veel soorten kasten om uiteindelijk uit te kiezen. Wij willen je aandacht vooral vestigen op de schuifdeurkast.

Wat is een schuifdeurkast precies?

Een schuifdeurkast wordt ook wel een kast met zwevende deuren genoemd en is in feite voor ieder interieur een echte verrijking. Het grote voordeel van dit type kast is het feit dat hij niet werkt met deuren die naar buiten toe openen, maar met deuren die je naar links en naar rechts kunt verplaatsen. Dit is ideaal wanneer je weinig loopruimte hebt voor de kast of onvoldoende plek voor openslaande deuren. Denk bijvoorbeeld aan een indeling waarbij de kast dicht op je bed of helemaal tegen je bed aan staat en je dus werkelijk niets zou hebben aan deuren die naar buiten toe openen. Soms heb je ook alleen plaats voor een kast op een andere lastige plek in huis. Het plaatsen van een schuifdeurkast is hier echt aan te raden. Zo kun je toch een complete garderobekast kwijt, heb je genoeg bergruimte en kan je toch nog altijd bij je spullen.

 

Welke soorten schuifdeurkasten zijn er?


Wanneer je op zoek bent naar een mooie schuifdeurkast zal het je niet verbazen dat er op dit gebied ontzettend veel keuze is en dat er voor iedere smaak en voor elk budget wel een geschikte kast is. Ga voor een kleiner en eenvoudig model of juist voor een schuifdeurkast die zo breed is als je hele kamer. En laat de deuren uitvoeren in één kleur en motief voor een rustiek effect of kies juist voor deuren met verschillend gekleurde panelen voor een speelse en creatieve look. Ook kan je er voor opteren een spiegel aan één van de deuren toe te voegen, zodat je direct kunt zien hoe fantastisch die outfit je staat.
Je kunt er verder voor kiezen om jouw ideale schuifdeurkast op maat en geheel naar je eigen wensen en smaak te laten maken. In dit geval kan je een vakman voor de klus inhuren of juist de keuze maken om hem helemaal zelf te ontwerpen en in elkaar te zetten.
Natuurlijk zijn schuifdeurkasten ook kant en klaar te koop en ook dan kan je ze vaak gedeeltelijk aanpassen aan je eigen wensen. Bepaal bijvoorbeeld zelf hoe groot het hanggedeelte en het leggedeelte van de kast moeten worden en deel jouw schuifdeurkast in op de manier die voor jou het meest praktisch is.