Een trend die een tijd geleden erg populair is geweest en nu wederom bovenaan het lijstje van vele woningbezitters staan, is het laten leggen van een PVC visgraatvloer. Deze vloer is verkrijgbaar in vele soorten, maten, varianten en materiaalsoorten. Echter wordt de PVC variant steeds populairder. Hieronder meer informatie over waarom PVC visgraat de huidige trend is in vloerenland.

Waarom is een pvc visgraatvloer trendy?

Een pvc visgraatvloer is enorm gewild in vele woonkamers, omdat het motief en de vloersoort vrijwel met elke woninginrichting gecombineerd kan worden. Houd je van industrieel, landelijk of Scandinavisch? Een pvc visgraatvloer is te combineren met elke woningstijl. Vroeger was een visgraatvloer alleen verkrijgbaar in houten uitvoering en daardoor erg kostbaar met veel onderhoud. Tegenwoordig lijkt een pvc visgraatvloer op de houten uitvoering, alleen dan met het gemak en de voordelen van pvc. Het geringe onderhoud en het speelse motief is dan ook één van de redenen waarom veel mensen voor een pvc visgraatvloer kiezen.

Weinig onderhoud

Voor een visgraat PVC vloer is dus weinig onderhoud vereist, wat erg fijn is in het drukke schema in vele huishoudens. Zo nu en dan de stofzuiger en een natte dweil eroverheen, volstaat om ervoor te zorgen dat de pvc visgraatvloer lang meegaat. Doordat deze vloeren ook goed tegen krassen, stoten en vocht kunnen, is dit ook een ideale vloersoort voor een gezin met kinderen en/of huisdieren. Zo nu en dan een paar hondenpoten, vieze regenlaarzen of stuiterende voorwerpen op de vloer, kan deze vloersoort prima aan.

Geschikt in combinatie met vloerverwarming

Een pvc visgraatvloer is prima mogelijk in combinatie met vloerverwarming. Kies dan echter wel voor de variant waarbij ze de pvc stroken vastlijmen in plaats van klikken, zodat je er zeker van bent dat de vloer netjes blijft liggen. Vergeet ook niet te kijken naar de noodzaak van een goed isolerende ondervloer. Dit kan zowel zijn als extra geluidsisolatie, maar ook als extra warmte-isolatie op de vloer, zodat de warmte beter behouden blijft in de winter. Bezuinig hier zeker niet op, aangezien dit kan zorgen voor extra comfort en warmte.