Heb je interesse om gebruik te maken van spouwmuurisolatie, maar heb je nog geen goed idee of dit te gebruiken is voor je woning? In de meeste gevallen is dit wel het geval en kun je zonder problemen spouwmuurisolatie verwerken in je woning. Dit zijn de belangrijkste voordelen van spouwmuurisolatie.

Je bespaart veel geld op energiekosten

Een van de belangrijkste voordelen van spouwmuurisolatie is om zoveel mogelijk energiekosten te besparen. De spouw van je woning wordt opgevuld met parels. Bij een goed bedrijf wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige kwaliteit parels en zodoende kun je veel geld besparen. Je hoeft minder vaak de verwarming aan te zetten en daarmee bespaar je dus veel geld.

Het is veel comfortabeler wonen

Fijn voor de besparing van kosten met spouwmuurisolatie en een ander voordeel is dat het ook een stuk comfortabeler wonen is. In de winter is er een aangename temperatuur. Kom je thuis na een lange dag aan het werk te zijn geweest, dan hoef je niet lang te wachten voordat je woning is opgewarmd. Met name bij oude huizen merk je al snel effect. Een spouwmuurisolatie kan gezien worden als een warm dekentje over je huis. En hetzelfde geldt voor de zomer. De spouwmuurisolatie houdt de warmte buiten, zodat het in de woning lekker koel blijft.

Spouwmuurisolatie is milieuvriendelijker

Met dit type isolatie wordt het milieu goed bespaard. Het is namelijk zo dat je minder brandstoffen hoeft te gebruiken en dat maakt je woning nog meer duurzamer. Zodoende draag je een steentje bij aan het milieu. En dat wordt tegenwoordig steeds belangrijker. De parels van spouwmuurisolatie zijn geproduceerd van schoon materiaal en zijn 100% recyclebaar.

De brandveiligheid bij spouwmuurisolatie

Een ander interessant voordeel van spouwmuurisolatie is dat het brandveilig is. De spouw wordt namelijk gevuld met brandvertragende parels. Dat betekent dat de kans als vuur overslaat naar je huis kleiner is met brandvertragende glue.

Minder last van vocht

Wat spouwmuurisolatie ook doet is vocht en tocht van buitenaf tegenhouden. Je voorkomt dus vochtige binnenmuren en je vermijdt schimmel- en vochtplekken in je woning. De parels van spouwmuurisolatie zijn waterafstotend. Is er binnen in je huis te veel waterdamp, dan wordt de waterdamp via de spouwmuur naar buiten gebracht.