Als je een terras aanlegt, is het kiezen van de juiste tegels van groot belang. Er zijn namelijk verschillende soorten tegels verkrijgbaar en het is belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het maken van je keuze. In dit artikel geven we je enkele tips voor het kiezen van de juiste tegels voor je terras. Wil je betontegels voordelig bestellen die je voor het terras kunt gebruiken? Dan hebben wij hiervoor de link voor jou gevonden.

Budget

Een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van tegels is je budget. Tegels zijn er namelijk in verschillende prijsklassen, van goedkoop tot erg duur. Bedenk van tevoren hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven en zoek op basis daarvan naar tegels die binnen je budget passen.

Formaat en vorm

Naast het budget is het ook belangrijk om te kijken naar het formaat en de vorm van de tegels. Wil je bijvoorbeeld grote vierkante tegels of juist kleine rechthoekige tegels? Ook de vorm van de tegels kan verschillen, van strakke vierkante tegels tot tegels met een organische vorm. Kies een formaat en vorm die goed passen bij de stijl van je tuin en je huis.

Materiaal

Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen bij het kiezen van tegels voor je terras. Betontegels zijn bijvoorbeeld erg populair vanwege hun prijs en duurzaamheid. Natuurstenen tegels zijn weer erg sfeervol, maar vaak ook duurder. Andere materialen die je kunt overwegen zijn keramische tegels en houten vlonders. Bedenk van tevoren goed welk materiaal het beste past bij de stijl van je huis en tuin.

Onderhoud

Houd bij het kiezen van tegels ook rekening met het onderhoud. Sommige tegels hebben namelijk meer onderhoud nodig dan andere. Zo hebben natuurstenen tegels bijvoorbeeld meer onderhoud nodig dan betontegels. Houten vlonders moeten regelmatig geolied worden om in goede staat te blijven. Kies tegels die passen bij de hoeveelheid onderhoud die je bereid bent om te doen.

Kies voor betontegels

Als je op zoek bent naar voordelige en duurzame tegels voor je terras, zijn betontegels een goede keuze. Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, waardoor je altijd wel een variant vindt die past bij jouw wensen.