Voor de echte zwemliefhebbers maakt de temperatuur van het water vaak niet uit, maar veel mensen zwemmen niet als het water te koud is. Wil je de koukleumen ook van je zwembad laten genieten dan zijn er verschillende opties voor zwembadverwarming. 

Zwembaden waar geen verwarmingselementen aan de pas komen worden niet warmer dan 22 graden. Mocht het in de zomer een langere tijd 35 tot en met 40 graden of warmer worden. Dan wordt het water zonder verwarmingselementen niet warmer dan 26 graden. Dat is voor veel mensen nog steeds te koud. Veel zwembaden worden midden in de zomer nog steeds verwarmt tot 28, 29 of 30 graden, omdat de temperatuur van het zwembadwater dan voor iedereen toegankelijk genoeg is. 

Mensen genieten veel langer van verwarmde zwembaden. Met de zwembad verwarmingstechnologie van nu zou je gemakkelijk tot oktober in een heerlijk warm zwembad kunnen zwemmen. 

Zonneboiler als verwarmingsbron voor je zwembad 

Een zonneboiler is een mogelijkheid om je zwembad te verwarmen. dit is milieuvriendelijker dan verwarmen met bijvoorbeeld gas of stookolie. Het is wel een risico om een zonneboiler aan te schaffen, om het beste rendement te hebben, is het van belangrijk dat je een zonnige zomer hebt. Want op bewolkte dagen neemt deze zonneboiler geen warmte op en kan het dus niet gebruikt worden als verwarmingsbron. 

Zonnepanelen als verwarmingsbron voor zwembad en huis

Zonnepanelen is een milieuvriendelijke manier om energie op te wekken. Zonnepanelen kun je dus gebruiken voor je huis en je zwembad op te warmen.  Alleen heb je een redelijk oppervlak nodig gericht op het zuiden om er het beste rendement uit de zonnepanelen te halen. Ook is dit een flinke inverstering waar je in de loop der jaren pas voordelig voor je uitpakt.

Warmtepomp in combinatie met afdekzeil 

Een warmtepomp is een zwembad verwarmingsmiddel dat niet afhankelijk is van het weer. een warmtepomp is erg efficiënt, energiezuinig en duurzaam. Het is dan ook het populairste zwembad verwarmingsmiddelen van België. Deze verwarmingsbron kun je gemakkelijk combineren met een afdekzeil voor je zwembad. Een zwembadzeil heeft 2 voordelen. Een zwembadzeil zorgt ervoor dat de temperatuur niet afkoelt  in de nacht. En het zeil zorgt ervoor dat er met harde wind geen bladeren of viezigheid in het water terechtkomt.