Een werkplek in huis moet jou motiveren om aan het werk te gaan. Een slechte werkplek zorgt er ook voor dat jouw productiviteit omlaaggaat. In onderstaande blog lees je hoe jij jouw werkplek in huis zo inricht zodat jouw resultaten er niet onder lijden.

Het bureau

De belangrijkste factor van een productieve werkdag is uiteraard daar waar je op werkt. Als je niet lekker zit aan jouw werkplek, dan kan je onmogelijk productief zijn. Uit onderzoek is gebleken dat een combinatie van staand en zittend werken het beste werkt. Kortere taken die veel focus vragen kun je het beste staand uitvoeren. Creatief werk of werk waarbij je diep moet nadenken kunnen beter zittend uitgevoerd worden. Ditzelfde geldt ook voor hoe opgeruimd jouw werkplek is. Een nette werkplek zorgt voor meer focus, terwijl een rommelig bureau juist jouw creativiteit bevordert.

Verlichting

De juiste verlichting kan een groot verschil maken bij het creëren van jouw optimale werkplek. Natuurlijk licht werkt altijd het beste. Maar wat als dat niet altijd mogelijk is? Dan is LED-verlichting een erg goede vervanger. Met een goede tafellamp kan jij zelf bepalen waar het licht op jouw bureau vandaan komt. Mocht je jouw bureau overzichtelijk willen houden en liever geen ruimte verspillen aan een tafellamp, dan kan je er ook voor kiezen om wandlampen boven of naast jouw bureau te plaatsen.

Kleuren en geluiden

Verschillende kleuren roepen verschillende emoties op bij mensen. Dit heeft ook invloed op jouw werkprestaties. Rood stimuleert bijvoorbeeld een actieve houding, terwijl een groene kleur erg rustgevend werkt.

Qua geluid en muziek kan je het beste kiezen voor muziek die je al langere tijd kent. Zo kan de muziek jou niet verrassen en zorg je ervoor dat je jouw focus vast kan houden. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om in stilte te werken als dit beter werkt voor jou. Hoe dan ook, zorg er in ieder geval voor dat je je optimaal kunt concentreren op jouw nieuwe werkplek.