Je hebt net een huis gekocht en je bent in de wolken. Er is enkel nog wat werk aan, maar dat vind je juist een leuke uitdaging. Alleen weet je nog niet goed hoe je er aan moet beginnen. Gelukkig vind je hieronder alle info die je nodig hebt om te starten met de verbouwingen van je huis!

Stap 1: Verzamel zoveel mogelijk informatie

Informatie verzamelen is belangrijk als je wilt beginnen met bouwen. Deze informatie kan je vinden op het internet of in verbouwingstijdschriften of interieurboeken. Beslis welke stijl je wilt hebben voor je woonst en bekijk verschillende interieurs. Als het niet lukt om dit te bepalen kan je samenwerken met een interieurspecialist.

Stap 2: Maak een financieel plan

Kijk hoe je er financieel voor staat en maak aan de hand daarvan een schatting van hoeveel je met je budget kunt gaan verbouwen. Noteer dus welke ruimtes je onder handen wilt en kunt nemen. Dit doe je door je over de prijzen te informeren en aan de hand daarvan beslissingen te nemen. Hou altijd rekening met een marge, omdat de kosten altijd iets duurder kunnen zijn dan je in de eerste instantie gedacht had. Een goed idee om de prijzen van bepaalde werken te weten te komen is door offertes van verschillende bouwfirma’s te gaan vergelijken.

Kijk ook wat je zelf kunt doen en of je gratis hulp kunt krijgen

Misschien zijn er wel vrienden of familieleden die handig zijn en graag een handje komen helpen? Of misschien kan je zelf ook al het een en ander? Er zijn simpele taken zoals een kunststof voordeuren plaatsen, vinyl op de vloer leggen of plafondplaten plaatsen die je misschien makkelijk zelf kunt doen. Bekijk wat de mogelijkheden zijn, om zo wat geld uit te sparen.

Stap 3: Plan de verbouwing

Stel een schema op waarin de verschillende stappen opgeschreven staan en schreef erbij hoe lang ze gaan duren. Het is namelijk belangrijk dat alles in de juiste volgorde gebeurt. Zorg er ook voor dat je de financiën blijft opvolgen.