Wanneer we het hebben over wilde dieren denk je al gauw aan de leeuwen en giraffen die in Afrika rondlopen, maar ook in Nederland hebben we een hele hoop wilde dieren. Daar hoef je helemaal niet ver voor te zoeken. Er zijn namelijk al een hoop wilde dieren die zich om jouw huis bevinden.

Wilde dieren in de achtertuin

Natuurlijk hebben we het dan niet over dezelfde leeuwen en giraffen, maar andere wilde dieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vogels. Rondom de tuin vindt je namelijk al een hele hoop verschillende vogels. Denk hierbij aan mussen, eksters en mereltjes. Toch zijn vogels niet de enige wilde dieren die zich om het huis bevinden.

Zo vindt je bijvoorbeeld ook een hoop knaagdieren in de omgeving. Egels, konijnen en steenmarters zijn dieren die allemaal bij ons in de tuin kunnen zitten. Wanneer we een vergrootglas erbij pakken zien we ook nog een hele hoop insecten in de tuin. Er leeft dus heel wat om ons huis heen. Toch zijn een hoop van deze dieren bedreigd of zullen ze in de nabije toekomst bedreigd worden. Daarom is het belangrijk om er zoveel mogelijk aan te doen om deze dieren te helpen met hun voortbestaan.

Rekening houden met de dieren om het huis

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om de dieren rondom het huis te helpen. Door veel groen in de tuin te hebben, zullen vogels en insecten veel meer in de tuin komen. Vogels eten vaak bessen en/of insecten. Insecten komen af op planten en ook vogels zullen er dus meer zijn. Hetzelfde geld eigenlijk voor knaagdieren.

Door de bebouwing komen veel dieren in gevaar. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met dieren wanneer we gaan bouwen. Dit kun jij zelf ook doen wanneer je het huis gaat verbouwen. Er zijn verschillende bedrijven die een quickscan flora en fauna doen. Hierbij worden belangrijke flora en fauna beschermd.