Heb je je ooit afgevraagd of er verschil was tussen de verschillende soorten toiletpapier die tegenwoordig op de markt zijn? We leggen je in dit blog uit hoe elk type varieert in sterkte/zachtheid, en waarom het belangrijk is om te weten welk type het beste of fijnste is voor jou. 

Gewoon en ultrazacht toiletpapier 

Toiletpapier is iets wat we allemaal dagelijks gebruiken, dus het is belangrijk om het juiste product te kiezen voor ons comfort en hygi├źne. Er zijn twee hoofdtypen toiletpapier: gewoon en ultrazacht. Het gewone toiletpapier is de standaard en meestal de goedkoopste optie. Goedkoop toiletpapier voelt misschien niet zo zacht aan als de ultrazachte variant, is het nog steeds erg functioneel. Aan de andere kant is ultrazacht toiletpapier gemaakt van extra dikke lagen papier, waardoor het extra zacht aanvoelt. Dit is vooral handig voor mensen die een gevoelige huid hebben en last hebben van irritatie. Het komt echter wel met een hogere prijs dan het gewone toiletpapier. 

Gerecycled en bamboe toiletpapier

Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit om producten te gebruiken die milieuvriendelijk zijn en weinig afval produceren. Daarom is gerecycled en bamboe toiletpapier zo populair geworden. Dit toiletpapier is duurzaam omdat het wordt gemaakt van materiaal dat anders zou worden weggegooid en bamboe is een snelgroeiend gewas dat kan worden geoogst zonder de ecologische balans te verstoren. Bovendien is bamboepapier zacht en sterk, waardoor het de perfecte keuze is voor verzorgingsproducten. Door gerecycled en bamboe toiletpapier te gebruiken, helpen we niet alleen het milieu te beschermen, maar ook om duurzamer te leven.

Premium toiletpapier

Een recent onderzoek heeft aangetoond dat de meeste Nederlanders liever betalen voor premium toiletpapier dan voor het goedkopere alternatief. Dit komt doordat de meerderheid van de respondenten van mening is dat hun comfort belangrijker is dan het geld dat ze besparen. Mensen zijn bereid wat meer uit te geven voor een toiletpapier van hoge kwaliteit dat zacht, sterk en absorberend is. Bovendien geeft het hen een gevoel van luxe en verwennerij.