Of je nu net begonnen bent met het kweken van je eigen groenten of een doorgewinterde expert bent, onze verzameling van 10 groentetuin tips kan je helpen.

  1. Als het koud wordt en je nog tomaten aan de stok rijpt, red dan je tomaten! Breng ze naar binnen op een warme, droge plaats. Hang ze op en de tomaten rijpen aan de stok.
  2. Planten plaatsen die elkaar aanvullen is een uitstekende manier om je tuin te verbeteren. Sommige planten vullen voedingsstoffen aan die door een andere zijn verloren en sommige combinaties houden insectenplagen effectief weg.
  3. Schilder de hendels van je tuingereedschap in een heldere, andere kleur dan groen om je te helpen ze tussen je planten te vinden.
  4. Compost heeft tijd nodig om te integreren en te stabiliseren in de bodem. Voeg het twee tot drie weken vóór het planten toe.
  5. Er is een eenvoudige manier om compost in je grond te mengen zonder veel werk: spreid de compost over je tuin in de late herfst, nadat het oogsten is voltooid. Bedek de aarde met hooi of gehakte bladeren en laat de natuur zijn gang gaan. In het voorjaar zullen de en bodemorganismen de compost voor je hebben bewerkt.
  6. Tuingroente die overrijp wordt, is een gemakkelijk doelwit voor sommige plagen. Verwijder ze zo snel mogelijk om infectie te voorkomen.
  7. Uien zijn klaar om te oogsten wanneer de toppen zijn omgevallen. Laat de grond uitdrogen, oogst en bewaar ze op een warme, droge, donkere plaats tot de bovenkant droog is. Snijd het blad af tot een centimeter en bewaar het op een koele, droge plek.
  8. Plaats bij het planten van een bloem- of plantentransplantatie een handvol compost in elk gat. Compost geeft transplantaties een extra boost die het hele groeiseizoen voortduurt.
  9. Insecten kunnen niet tegen planten zoals knoflook, uien, bieslook en chrysanten. Laat deze planten in de tuin groeien om insecten te weren.
  10. Melkkannen, frisdrankflessen en andere plastic containers zijn geweldige mini-hoezen om over je planten te plaatsen en ze te beschermen tegen vorst.