Het is voor kinderen erg belangrijk om buiten te zijn. Buiten zijn brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Ten eerste zorgt het voor voldoende lichaamsbeweging. Dit is iets dat je je kind op vroege leeftijd al mee wilt geven. Een goede metabolisme, weerstand en gewenning om te bewegen als basis biedt een gezondere toekomst. Hiernaast is buiten de plek waar ze leren vallen en opstaan. Door zich te bezeren en zich te begeven in onbekende situaties ontwikkelt het probleemoplossende vermogen zich. Het laatste en misschien wel belangrijkste punt is het vergaren van vitamine D. Dit is samen met vitamine C en B waarschijnlijk de belangrijkste vitamine. Het is wellicht zelfs nog belangrijker dan dat je je realiseert. Vitamine D speelt namelijk een belangrijke rol bij de ontwikkeling en het behouden van de kwaliteit van je botten. Het zorgt er bij kinderen voor dat de botten zich goed ontwikkelen en voorkomt botontkalking bij oudere mensen. Hiernaast heeft het een positieve invloed op onze hersenen en onze spieren en verkleint het de kans op kanker. Dit zijn dus een heleboel redenen om buiten te spelen.

Minder buiten door online invloeden

Maar kinderen naar buiten krijgen in 2017 is moeilijker dan dat je denkt. De hele wereld verandert langzaam in een online omgeving. Socialiseren en het beleven van de hele wereld begint online. Het begon met WhatsApp, Facebook en Snapchat, maar het breidt zich langzaam uit richting virtual en augmented reality. De spellen worden op die manier steeds realistischer. Doordat steeds meer mensen online zijn, is het ook lastiger om anderen te vinden die mee naar buiten willen.

Maak naar buiten gaan aantrekkelijk

Maak het daarom aantrekkelijk voor je kind om naar buiten te gaan. Zorg dat ze iets hebben waar ieder kind blij mee is en zich uren op kan vermaken. Zowel alleen als met vrienden en vriendinnen. Denk bijvoorbeeld aan een houten speeltoestel of een van de verschillende magic circle trampolines. De mogelijkheden en spellen die een kind hier op kan spelen zijn eindeloos. Ze kunnen hun energie kwijt en het is ook nog eens gezond.