De zomer is in volle gang en dat betekent dat je de was weer buiten kunt hangen. Een droogmolen is een van de meest efficiënte manieren om je kleding te drogen. Dit niet alleen omdat het snel droogt, maar ook omdat de zon zorgt voor een frisse geur en eventuele vlekken verwijdert. In dit blog lees je alles over een droogmolen gebruiken voor jouw kleding.

Kies de juiste plek

Het kiezen van de juiste plek voor je droogmolen is cruciaal. Kies een plek waar het veilig en stabiel staat en waar de wind er goed bij kan. Zo droogt het sneller en het beste resultaat krijg je als het op een open ruimte geplaatst wordt. Houd er ook rekening mee dat er geen takken of obstakels in de buurt zijn die de kleding beschadigen.

Sorteer de kleding

Het is natuurlijk belangrijk om de kleding meteen goed te sorteren voordat je het ophangt. Hang bijvoorbeeld de lichtgekleurde kleding samen op en zorg ervoor dat er geen kleurverschillen zijn bij het ophangen. Zo blijft de kleding mooi en vlekvrij.

Hang de kleding op de juiste manier op

Het ophangen van de kleding op de droogmolen lijkt misschien gemakkelijk, maar er zijn wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de kleding netjes op te hangen en ervoor te zorgen dat het niet dubbelgevouwen is. Dit zorgt ervoor dat het sneller droogt en dat het geen vouwen achterlaat in de kleding.

Laat de droogmolen niet te vol

Een droogmolen kan best veel wasgoed aan, maar het is belangrijk om niet te veel kleding op de molen te hangen. Als er te veel op hangt, duurt het drogen veel langer en kan het ook gevaarlijk worden. Zorg er daarom voor dat er voldoende ruimte is tussen de kledingstukken en dat de droogmolen altijd stabiel blijft staan.

Neem de kleding er op tijd af

Als de kleding droog is, is het belangrijk om deze er op tijd vanaf te halen. Anders kan het gaan rimpelen en dat zou natuurlijk zonde zijn van al het werk. Hang het netjes op aan een kledingrek voor een mooie, frisse en kreukvrije look.