Je wilt een rolluik aanschaffen maar je beschikt nog niet over de juiste afmetingen? Door middel van een aantal stappen kom je al snel achter de juiste maten. Voordat je een rolluik offerte aanvraagt is het belangrijk dat de fabrikant de juiste maten van je ontvangt om vervolgens een rolluik op maat te kunnen produceren. Met de volgende stappen kom jijzelf hier gemakkelijk achter en komen de juiste gegevens bij de fabrikant terecht. Nadat je deze stappen heb doorgelopen en je de juiste maten hebt  kan je overgaan tot het aanvragen van een offerte.

Het opmeten van de juiste maten

Het lijkt moeilijker dan dat het is om achter de juiste maten te komen. Er zijn een aantal punten waarop gelet moet worden bij het opmeten, maar met de juiste informatie ben je er snel achter. Wanneer je de stappen niet goed uitvoert krijg je niet de juiste maten. Om duidelijk te maken wat en bij welke mogelijkheid van plaatsen de punten zijn waarop je op moet letten hebben we een overzicht gemaakt waarin het wordt uitgelegd. De punten hieronder zijn de mogelijkheden.

 • Rolluik muur (komt vaak voor)
 • Rolluik kozijn
 • Rolluik tussen de muren

Om iedereen zo goed mogelijk te informeren hebben we de aandachtspunten die gelden per mogelijkheid op een rijtje gezet die je gemakkelijk stap voor stap kunt volgen.

Rolluik kozijn opmeten

 • Als je ervoor kiest om het rolluik te plaatsen in het kozijn moet je er rekening mee houden dat de bij behoorde stroomgeleiders op het kozijn komen. Om zeker te zijn van een goede meting is het beter als je meerdere metingen doet tussen de muren en de kortste te gebruiken.
 • Om achter de juiste hoogte te komen is het belang om vanaf het hoogste en laagste punt te meten. Doe dit aan beide kanten en neem hiervan de kortste meting.
 • Bij elke manier van plaatsten hoort een stroomgeleider. Zoals als eerder aangegeven zullen ze op de kozijnen komen en zat de vorm plat zijn in dit geval.

Rolluik muur opmeten

 • Bij het plaatsen van een rolluik op de muur wordt er rekening gehouden met de volgende punten: Boven de deurpost plaats je de kap van het rolluik, zorg er ook voor dat de stroomgeleiders aan de zijkant van een deuropening geplaatst worden.
 • Met de breedte meten, is het belangrijk om op meerdere plekken tussen de muur een maat op te meten. Voor de juiste resultaten meet je hier ok de kortste opmeting.
 • Er zijn diverse soorten stroomgeleiders. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor HF of HTF stroomgeleiders, wanneer je een keuze maakt voor HTF stroomgeleiders. Is het handig om met de volgende metingen rekening houden, bij de eerst gemeten maat telt u er 10,8 centimeter bij op. Bent u van plan te werken met HF stroomgeleiders dan kunt je hier ongeveer 10 centimeter bij optellen.
 • Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat opmeet is het handig om op meerder punten tussen jouw kozijn en muur te meten. Als je dit gedaan hebt, neemt je de kortste maat en telt je de centimeters van de kap mee.

Rolluik tussen de muren opmeten

 • De eerste stap die je neemt is het opmeten van de ruimte die tussen de muren zit. Het kan voorkomen dat de muur niet helemaal recht is. Gebruik daarom de kleinste opmeting en trek hier een halve centimeter vanaf. Dit omdat er wat ruimte moet blijven aan allebei de kanten van het rolluik.
 • Aan beide kanten dien je de maten op te meten tussen de muren. Neem de kortst opgemeten maat en trek er een halve centimeter vanaf.
 • Bij deze manier zijn de stroomgeleiders LHTF.

Een offerte aanvragen met de juiste maten

Wanneer je deze stappen hebt doorlopen kan je overgaan tot het aanvragen van een offerte. Door middel van deze stappen weet je zeker dat jij de juiste maten weet voor een rolluik. Nadat je een offerte heeft aangevraagd zal jouw rolluik in productie gaan en kan je binnen de kortste keren genieten van de gemakken van jouw rolluik. Een rolluik kent vele voordelen. Het weerhoud inbrekers, zicht vanaf buiten naar binnen verminderd, Geluid vanaf buiten wordt gedempt, in de winter wordt er meer warmte binnengehouden en in de zomer weerhoud het de warmte. Een rolluik is zeker de investering waard vanwege de vele voordelen die het kent. Bent je al overtuigd? Neem dan de bovengenoemde stappen door en kijk welk rolluik het beste bij jou past en oriënteer eens in het aanbod van rolluiken in de markt.

Meer informatie: https://www.zonweringgarant.nl/tips-voor-rolluiken-monteren