Gordijnen zorgen voor privacy, bepalen de hoeveelheid lichtinval en hebben een isolerende werking. Daarnaast bepalen de gordijnen vaak de sfeer in huis en kan het een toevoeging zijn aan het interieur. Een voorbeeld van stijlvolle gordijnen zijn vouwgordijnen. Vouwgordijnen zijn erg gemakkelijk in gebruik. Deze gordijnen zijn echter in verschillende stoffen verkrijgbaar. Van transparant, lichtdoorlatend tot verduisterend, er valt veel te kiezen op het gebied van vouwgordijnen. Welke gordijnstof past bij jouw interieur?

Verduisterende vouwgordijnen

Voor de slaapkamer kunnen verduisterende vouwgordijnen een uitkomst bieden. In een verduisterde slaapkamer hebben de meeste mensen namelijk een betere nachtrust. Ook in andere ruimtes waar je het graag donker wil maken, kunnen verduisterende vouwgordijnen handig zijn. De verduisterende voering zorgt er niet alleen voor dat het zonlicht uit de kamer wordt verweerd, maar heeft ook een isolerende werking.

Transparante vouwgordijnen

Transparante gordijnen zorgen voor een subtiele lichtinval. Deze gordijnen beperken de lichtinval, maar laten nog wel licht door. Ook wanneer je de directe inkijk in bijvoorbeeld de woonkamer iets wil verminderen, zijn transparante gordijnen een uitkomst. Zo zorg je toch voor een beetje privacy. Vaak heb je veel keus op het gebied van stoffen en kleuren. Zo kun je de vouwgordijnen perfect afstemmen bij het interieur.

Lichtdoorlatende vouwgordijnen

Wilt u juist veel licht in de woonkamer en bent u op zoek naar gordijnen die juist veel licht doorlaten? Dan zijn lichtdoorlatende vouwgordijnen iets voor jou. Zowel voor een landelijk interieur als een strakke moderne woning, kunnen de lichtdoorlatende gordijnen een oplossing zijn. Deze gordijnen zorgen voor een aangename lichtinval, en bieden tegelijkertijd toch privacy. Lichtdoorlatende vouwgordijnen maken je huis niet alleen stijlvol, ook zorgen het ervoor dat geluid gedempt wordt.