De woonkamer is echt jouw plekje en dat betekent dat je het ook zo moet aankleden! Het is de kamer waar jij na een lange dag kan uitrusten en echt even jezelf kan zijn. Ook zal je hier tv kijken, serie kijken en zo nu en dan een gezellig drankje doen met vrienden. Oftewel, de woonkamer is waar alle gezelligheid te vinden is. Het is dan ook belangrijk dat je woonkamer deze gezelligheid uitnodigt en dat kan je doen met de laatste woonkamertrends!

Vintage vloerkleden: stijlvol en trendy!

Vloerkleden worden steeds populairder en vooral vintage vloerkleden doen het goed. Met deze stijlvolle kleden zijn er eindeloze combinaties met kleuren, patronen en afmetingen. Ook voor jouw woonkamer is er de perfecte vintage vloerkleed te vinden die het karakter en sfeer perfect complimenteert. Vaak komen deze vloerkleden overeen met Oosterse vloerkleden. Beide hebben indrukwekkende patronen en warme kleuren wat handig is om jouw kamer een klassieke look te geven.

Duurzaam leven

Overal waar je kijkt wordt er steeds duurzamer geleefd, en dat is maar goed ook! Iedereen moet zijn steentje bijdragen om een betere wereld te creƫren voor de toekomst. Deze trend zie je ook terug in de woonkamer. Zo is het steeds populairder om natuurlijke materialen te gebruiken zoals rieten accessoires en houten kasten. Ook is het steeds populairder om zelf je meubels te repareren in plaats van een nieuwe te kopen, zo bespaar je er zelf ook geld mee!

Ga voor pastel kleuren

Om je kamer lekker kleurrijk te maken kan je gebruik maken van pastel kleuren. Dus pak je verfspullen en een kwast en het verven kan beginnen. Populaire pasteltinten zijn blauw, roze, groen paars, geel en oranje. Je kan ook kiezen voor pastelkleurige meubels en accessoires. Je hoeft natuurlijk niet heel je huis pastelkleurig te maken, maar een paar aanpassingen en je kamer ziet er al een stuk vrolijker uit!

Elk jaar zijn er weer leuke trends die eventjes erg populair zijn. Je moet echter wel beseffen dat trends tijdelijk zijn. Kies dan ook niet iets waar je snel op uitgekeken bent, maar juist iets wat echt bij jou past. Zo hoef je niet elk jaar je hele interieur aan te passen en heb je een plekje waar jij je echt thuis kan voelen.

Op zoek naar inspiratie en tips voor in en buiten je huis? Kijk dan op huistrend.nl.