Op kantoor heb je vaak documenten of spullen die bewaard moeten worden. Deze wil je dan, geheel logisch, opbergen in een kast. Er zijn echter verschillende kasten voor op kantoor, die allemaal hun min en pluspunten hebben. Voor de aanschaf van kasten moet er dus een weloverwogen keuze gemaakt worden waar de kast voor gaat dienen. Op die manier zal de keuze voor een kast een stuk makkelijker worden en zal deze ook voldoen aan de wensen.

Roldeurkast

Een roldeurkast is uitermate handig voor een kantoor waar weinig plek is. Doordat deze geen deuren bevat die naar buiten opengaan heeft deze kast relatief weinig ruimte nodig. De strakke vormgeving van de roldeurkast wordt over het algemeen erg gewaardeerd door de klanten. Daarnaast is het ook mogelijk om de roldeurkast op slot te doen. Hierdoor staan de documenten achter slot en grendel en kan niet iedereen ze zomaar door kijken.

Draaideurkast

De draaideurkast is geschikt voor een kantoor waar er genoeg ruimte is, doordat deze twee deuren bevat die naar buiten openslaan is er meer ruimte nodig dan bij de roldeurkast. Veel van de draaideurkasten hebben een geluidsarm deurmechanisme, op deze manier worden collega’s niet gestoord tijdens hun werk. Een voordeel van de draaideurkast is dat deze relatief voordelig is om aan te schaffen. Daarnaast kan de draaideurkast, net als de roldeurkast, op slot. Dit is vaak ook een van de vereiste van klanten die op zoek zijn naar een kast voor op kantoor.

Dossierkast

Indien er wordt gewerkt met dossiers is het verstandig om een dossierkast aan te schaffen. In deze dossierkasten is het mogelijk om veel dossiers door middel van hangmappen op te bergen. Deze dossierkasten zijn in veel verschillende maten te verkrijgen, zo kan er goed ingespeeld worden op het aantal dossiers dat er in de kast moet worden geplaatst. Daarnaast kan er ook rekening worden gehouden met de beschikbare ruimte. Door de verschillende beschikbare hoogtes van de dossierkasten kunnen deze altijd onder iets anders worden geplaatst. Hierdoor kunnen er oplossingen worden geboden voor de op te bergen dossiers zonder dat dit echt veel ruimte kost.

Ladeblok

De ladeblokken zijn handig om te plaatsen bij ieder bureau. In zo een ladeblok kunnen verschillende artikelen van het bureau worden geplaatst. Doordat deze ladeblokken compact en verplaatsbaar zijn, zijn zij erg handig op ieder kantoor. Mede door zo een ladeblok is het mogelijk om de bureaus netjes en ordelijk te houden.

Meerladekast

Een meerladekast is uiterst geschikt om documenten in te bewaren. Indien er verschillende documenten moeten worden bewaard voor bijvoorbeeld een klant kunnen deze in een bepaalde lade worden gelegd, doordat de lades beschikken over een etikethouder is het mogelijk de lades een naam te geven. Op deze manier maakt het het makkelijk om de documenten snel terug te vinden.

 

Indien u op zoek bent naar een kast voor op kantoor is het van belang dat u inziet welke behoefte de kast moet bevredigen. Indien deze dossiers moet bewaren is het bijvoorbeeld niet verstandig om een meerladekast aan te schaffen. Door dus eerst de overweging te maken aan welke wensen de kast moet voldoen wordt de keuze voor de juiste kast een stuk makkelijker.