Een lekkage aan de cv-installatie kunnen we allemaal weleens een keer meemaken. Toch kan het een vervelende kwestie zijn. Een cv-lekkage kan veel oorzaken hebben. Een lekkage zie je pas vaak als er vochtplekken op de muur komen en bij een vloerverwarming door de vochtplekken op de vloer. Ook kunnen er natuurlijk vochtplekken op het plafond ontstaan. Daarnaast zou je aan een lekkage kunnen denken indien je regelmatig de verwarming bij moet vullen, omdat de druk wegvalt. Je kunt er hierbij dan wel van uit gaan dat er ergens een lek moet zijn. Nu is de vraag natuurlijk, waar? Indien je niet zelf de oorzaak kunt achterhalen waar de lekkage vandaan komt, is het noodzakelijk een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Veel van deze bedrijven staan dag en nacht voor je klaar. Een lekkage kan namelijk plotseling optreden en dan moet het ook snel verholpen kunnen worden. Indien je een dergelijke firma belt, zullen ze snel ter plaatse zijn.

De lekkage opsporen

Het bedrijf dat je hebt benaderd, zal de situatie eerst bekijken. Ze gaan kijken waar de lekkage vandaan komt. Ze zoeken een methode om de opsporing van de lekkage te versnellen. Hoe zijn de leidingen in huis aangebracht? Waar zie je eventueel dat er een lekkage is? Er zijn ook altijd leidingen die niet in het zicht liggen. Ook hiervan moeten ze weten hoe ze zijn aangebracht. Ze zullen eerst de leidingen allemaal leeg maken met een compressor. Door middel van de lekdetectie gaan ze de lekkage achterhalen. Bij een lekdetectie kunnen ze door middel van een ultrasoon geluid de lekkage achterhalen. Daar waar een laag geluid gehoord wordt, zal het een grote lekkage zijn. Is het een hoog geluid dan is er een kleine lekkage. Om deze geluiden te kunnen waarnemen, heb je speciale apparatuur nodig.

Cv-lekkages oplossen

Zit de lekkage in de muur dan is een lekkage altijd moeilijker te repareren dan wanneer de leiding in het zicht loopt. Zo moet je bij leidingen in de muur, maar vooral ook bij vloerverwarming precies weten waar de lekkage zit. Er moet niet zomaar even een gat gemaakt worden. Je kunt dat niet zelf doen. Je zal daar namelijk meer bij stuk maken dan je lief is. Je komt als je het zelf gaat doen van de regen in de drup. Vooral bij een vloerverwarming is het noodzakelijk de juiste plaats van de lekkage te weten. Indien er een tegel moet worden weggehakt, is het geheel nog te overzien. Het gespecialiseerde bedrijf zal een tegel wegkappen en de lekkage repareren. Nadat de lekkage is gemaakt, zal men alles weer in orde maken en een vloertegel plaatsen. Je zal er niets meer van kunnen zien als ze met het werk klaar zijn. Het is natuurlijk een fijne gedachte dat een lekkage snel verholpen kan worden en dat je daarvoor altijd een bedrijf kunt benaderen. Een verzekeringsmaatschappij zal blij zijn het bedrag voor de reparatie te betalen aan het gespecialiseerde bedrijf. Ze weten namelijk dat de onkosten op deze manier zo laag mogelijk blijven. Indien je het allemaal zelf wilt doen zijn de kosten veel hoger.