Als je een huis hebt gekocht wil je zoveel mogelijk waar voor je geld. Dat betekent dat je huis van goede kwaliteit moet zijn. Je wilt het beste en dat het wooncomfort van hoogste kwaliteit is. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat je huis warm aan voelt en goed geïsoleerd is. Bijvoorbeeld de kruipruimte isolatie. De kruipruimte isoleren zorgt voor veel voordelen in het huis. En ook is het mogelijk om subsidie te krijgen over de isolatie. Dit geld dan ook voor de kruipruimte isolatie.

Maatregelen om subsidie isolatie te krijgen

Er zijn bepaalde voorwaarden om subsidie isolatie te krijgen. Je krijgt de subsidie isolatie als je twee isolatiemaatregelen hebt uitgevoerd hebt. De subsidie is voornamelijk bedoeld voor particulieren van een woning of een appartement. De isolatie kan later toegevoegd zijn, of al inbegrepen zijn bij de woning. Het heeft verschillende voordelen. Als het al bij is inbegrepen en denken mensen dat het makkelijk aan te vragen is. Maar dan moeten de twee isolatiemaatregelen uitgevoerd zijn. Als je er energie mee bespaard ontvang je bonus met het krijgen van de subsidie. En met het isoleren van de kruipruimte bespaar je energie. Je zorgt er namelijk voor dat de kachel minder hoeft te stoken en dit is duidelijk te zien in de energierekening. En dit zorgt ervoor dat je bij de subsidie isolatie een bonus krijgt.

Waarom isoleren?

Je kruipruimte isoleren zorgt voor veel voordelen. Het zorgt ervoor dat de energierekening flink daalt en dat je voorkomt dat je schimmel of ongedierte krijgt in je huis. Er zijn verschillende manieren om je huis te isoleren. Je gaat er eigenlijk qua kosten alleen maar op vooruit. Want bij het isoleren van de kruipruimte krijg je een bonus bij de subsidie en een lagere energierekening. Je voorkomt dat je huis vochtig wordt, en je hebt geen ongedierte. Je bespaart ±1500 euro als je je gehele huis laat isoleren. Dit kan ook al door van enkelglas over te gaan op dubbelglas. Een andere manier van isoleren dat ervoor zorgt dat de energierekening omlaag gaat is het isoleren van de spouwmuren. Hier merk je ook al snel de voordelen.

Overheid

Je kan de subsidie isolatie zelf aanvragen. Er is dit jaar ±25 miljoen euro subsidie aangevraagd en ongeveer 7 miljoen subsidie isolatie gegeven. De subsidie moet je zelf aanvragen en de overheid beslist of je aan de voorwaarden of maatregelen voldoet om recht te hebben op de subsidie. De bonus wordt automatisch gegeven als de overheid ziet dat je er energie mee bespaard. Je kan ook bij je gemeente vragen wat de mogelijkheden zijn en of je recht hebt op de subsidie. Ook kan je vragen waarvoor subsidie kan worden aangevraagd.