Heb je een glazen vitrinekast in huis, maar weet je niet zo goed wat je er mee moet? Doe hem in ieder geval niet weg! Een glazen vitrinekast biedt namelijk veel mogelijkheden op bijvoorbeeld het gebied van tentoonstellen en tegelijk opbergen.

Glazen vitrinekast

Allereerst, even kort, wat is een glazen vitrinekast precies? Nog korter antwoord: een vitrinekast van glas. Een vitrinekast is een kast waarin je dingen als het ware kan uitstallen. Soms zitten er extra kastjes bij, zonder glas. In een vitrinekast kan je bijvoorbeeld duur servies zetten. Een glazen vitrinekast is dus een vitrinekast, die uit glas bestaat en niet van bijvoorbeeld hout of iets dergelijks is gemaakt. Omdat de kast grotendeels van glas is, kan je er van alle kanten doorheen kijken.

Verzameling tonen

In tegenstelling tot het rommelkastje dat iedereen wel in huis heeft, is een vitrinekast juist om dingen tentoon te stellen. Een glazen vitrinekast is daarom uitermate geschikt om je collectie van beeldjes, vazen of modelauto’s tentoon te stellen. Het voordeel van tentoonstellen in een glazen vitrinekast is dat je tentoonstelling van alle kanten te bekijken is. Ook staat jouw unieke beeld in de spotlight, de kast eromheen leidt niet af. Verder kan je je collectie rangschikken zoals jij het mooi vindt.

Stofdicht

Voor sommigen onder ons klinkt het misschien als een droom, maar deze droom wordt dan nu werkelijkheid. Glazen vitrinekasten kunnen stofdicht gemaakt worden, er komt dan dus geen stof in de vitrinekast. Ideaal: je kunt je collectie gewoon uitgestald laten staan in de kast, zonder dat je elke week al je modelautos moet verplaatsen om het schoon te maken.

Slot

Je wil je collectie goed beveiligen, of hij nou veel waard is in geld of een grote emotionele waarde heeft. Glazen vitrinekasten met een slot erop geven die veiligheid. Je kunt je collectie alsnog laten zien, maar wel met een gerust hart achterlaten.

Groottes

Glazen vitrinekasten zijn in verschillende groottes en maten verkrijgbaar. Je kiest dus gewoon de maat die bij jouw collectie en beschikbare ruimte past. De kast neemt wel wat ruimte in beslag, maar op het oog lijkt dat niet zo, door de glazen wanden. Erg handig, wanneer je een wat klein ogende woning hebt. Ook zijn er wandvitrines. Deze worden dus bevestigd aan de wand en staan niet op de grond, wat zorgt voor nog meer ruimte en een stijlvolle look.

Meer mogelijkheden?

De mogelijkheden van glazen vitrinekasten zijn eigenlijk eindeloos. Het enige advies dat we je nog willen meegeven, is dat het verstandig is om bij een expert je glazen vitrinekast uit te zoeken. Zij hebben verstand van wat ze doen en leveren kwaliteit. Ook zorgen zij ervoor dat de kast veilig en onbeschadigd bij je aankomt, glas blijft immers breekbaar.

Bron: glazenvitrinekast.nl