Een tuin kun je op verschillende manieren inrichten. Een samenstelling waar de meeste huishoudens voor kiezen, is combinatie van een gazon en planten. Als je zomers wilt kunnen genieten van mooie planten in de tuin, dan is het wel belangrijk dat je de juiste planten aanschaft. Niet elke plant groeit namelijk goed in het Nederlandse klimaat. Neem daarom de tijd om op zoek te gaan naar planten die hier wel echt goed groeien. Om onze lezers op weg te helpen, hebben wij een aantal van deze plantensoorten onder elkaar gezet. 

De Rhodon dendron

Een plantensoort die in Nederland erg mooi tot zijn recht komt, is de Rhodon dendron. De Rhodon dendron kun je in verschillende kleuren krijgen. Het bijzondere van deze plantensoort is dat ze een erg opvallende kleur hebben. Met de Rhodon dendron kun je jouw tuin dus zeker opvrolijken. Als je van plan bent om de Rhodon dendron te kopen, dan is het belangrijk dat je ze op een plek zet met een vochtige zure grond. Daarnaast is het ook belangrijk dat ze gedeeltelijk in de schaduw schaduw staan. 

Ga voor een kersenboom!

Een andere echte aanrader voor in een Nederlandse tuin is toch wel de kersenboom. Een kersenboom groeit erg goed in Nederland en is daardoor een erg mooie aanvulling op de tuin. Let er overigens wel op dat je de juiste kersenboom koopt. Aangezien je een kersenboom waarschijnlijk jaren in de tuin houdt, is het slim om vooraf onderzoek te doen naar de verschillende soorten kersen. Zo voorkom je dat je een kersenboom koopt waarvan je de kersen zelf nooit opeet. Als je een kersenboom in de tuin wilt planten, dan kun je dit het beste vanaf oktober t/m april doen. Op die manier komt de kersenboom waarschijnlijk het mooiste uit.