Een straalcabine van Djaky wordt ingezet om te zandstralen. Bij zandstralen worden korrels vermengd met lucht. Deze lucht wordt vervolgens met een hoge druk op het object gespoten wat gestraald moet worden. Bij zandstralen denk je natuurlijk meteen aan zand. In Nederland is dit niet meer toegestaan door de verschillende gezondheidsrisico’s dat zandstralen met zich meebrengt. In Nederland wordt er dan dus gebruik gemaakt van andere straalmiddelen zoals, glasparels of straalgrit. Je kunt zelf bepalen hoe jij wilt dat het eindproduct eruit komt te zien. Kies je bijvoorbeeld voor grove korrels, dan zal de structuur van het gestraalde oppervlak ook grover zijn.

Hoe werkt het?

Voor het zandstralen van verschillende objecten wordt er dus vaak een straalcabine gebruikt. Straalcabines zijn door iedereen makkelijk te bedienen. Daarnaast hebben ze een lange levensduur. De korrels in de straalcabine worden gemengd met lucht en worden dus met een hoge druk op het object gespoten. Om voor deze hoge druk te zorgen, is er een compressor nodig. Deze compressor verzamelt de lucht en perst dit samen. Dit zorgt uiteindelijk voor een hoge luchtdruk en deze luchtdruk wordt uitgedrukt in bar. In de straalcabine zit een afzuiging, waardoor de korrels weer worden verzameld. Op deze manier hopen de korrels zich niet op in de straalcabine.

Voordelen

Een straalcabine biedt veel voordelen. Om te beginnen hopen de korrels zich dus niet op in de straalcabine. Soms is het mogelijk om deze te hergebruiken. Een ander groot voordeel is dat een straalcabine voor veel verschillende doeleinden te gebruiken is. Je kunt een object weer schoonstralen, schuren of je kunt bijvoorbeeld verfresten verwijderen. Ook is een straalcabine vaak groot, waardoor je heel veel verschillende objecten kunt stralen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Zo bespaar je veel tijd met het gebruiken van een straalcabine. Daarnaast kun je gemakkelijk en snel bijvoorbeeld auto-onderdelen schoonstralen. Een straalcabine is dus ideaal voor een werkplaats of garage.

Bruin En Grijs Houten Huis Met 2 Verdiepingen In De Buurt Van Een Boom