Je hebt een bank gekocht voor in je nieuwe huis. Omdat je bank tegen de muur aan staat heb je het idee dat er wat mist op de muur. Het voelt als een lege plek omdat je bank er staat maar erboven niets hangt. Kunst kopen, foto’s aan de muur hangen of iets heel anders? Wat hang je boven de bank?

Lijsten, posters, foto’s of schilderijen ophangen

Allereerst denk je aan iets om op te hangen boven je bank. Ga dan op zoek naar een voorwerp wat past bij je bank maar ook bij je interieur. Je kunt zelfs kunst huren zodat je iedere keer weer iets anders kunt ophangen als je van variatie houdt! Kies je voor iets persoonlijks, dan kun je kiezen voor een foto die jou dierbaar is. Je kunt een foto laten afdrukken op glas, canvas of dibond en druk dit in een grote versie af. Ook kun je een drieluik maken met 3 verschillende foto’s. 

Een pronkrekje of een plankje

Als je wat meer achter je bank kwijt wilt, is een pronkrekje een leuk idee. Je kunt deze zelf maken maar ook kopen bij verschillende winkels. Een pronkrekje is een rekje waar je verschillende items kunt neerzetten om het te laten pronken. Bijvoorbeeld fotolijstjes of kleine vaasjes. Een andere optie is ook om een plankje boven je bank te hangen. De muur lijkt hierdoor dieper en geeft een andere sfeer. Je kunt eigenlijk alles op een plankje zetten. Van vaasjes tot aan schilderijen en lijsten. 

Mooi voor minder geld

Heb je niet veel geld of wil je niet veel geld uitgeven aan een item boven je bank? En kunst kopen is voor jou geen optie? Dan kun je denken aan een OSB plaat! Je koopt een plaat voor weinig geld en vervolgens kun je deze aankleden met posters, teksten en foto’s. Op deze manier hangt er toch iets moois boven je bank voor minder geld.