Bij het kopen of verkopen van een woning is een bouwkundig rapport handig om te hebben. Hierin zie je overzichtelijk wat de staat van de woning is. Zo weet je als koper precies wat je koopt en als verkoper kun je hier de vraagprijs op aanpassen. Als koper kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en als hypotheekverstrekker is een bouwkundig rapport ook prettig om te hebben. Zorg dat je kiest voor een ervaren bedrijf dat jouw bouwkundig rapport gaat opstellen. Zo weet je zeker dat alles aan de juiste voorwaarden voldoet. Zo kun je een bouwkundig rapport aanvragen op Huiskeur.nl.
Wat wordt er meegenomen in het bouwkundig rapport?
Tijdens de inspectie wordt het hele huis bekeken. In het bouwkundig rapport wordt dus alles meegenomen waaronder: de staat van de ramen, de kozijnen, het dak, de voegen en het voegwerk en de elektra in de woning. Ook wordt de woning getest op asbest of andere gevaarlijke stoffen. Als koper is het verstandig om een bouwkundig rapport op te vragen zodat je een goed inzicht krijgt van de staat van de woning. Zeker wanneer je een wat oudere woning koopt is dit van essentieel belang. Koop je een woning met een NHG-hypotheek? Dan is een bouwkundig rapport in sommige gevallen verplicht. Zo kan er direct worden gekeken wat de eventuele onderhoudskosten gaan zijn voor het opknappen van de woning.
Wanneer kies je voor een bouwkundige keuring?
Wanneer je een woning op het oog hebt kun je ervoor kiezen om een bouwkundige inspectie uit te laten voeren. Het beste kun je dit doen voordat je een bod uitbrengt. Mochten er gebreken naar voren komen, dan kun je dit gebruiken tijdens de onderhandelingen. Ook wanneer jouw bod al is geaccepteerd is het raadzaam om niet direct een handtekening te zetten op het koopcontract. Zorg eerst dat je een bouwkundige keuring uitvoert om zo zeker te zijn dat de woning geen grote gebreken heeft. Heb je het koopcontract al ondertekend en ga je dan een bouwkundige keuring laten uitvoeren? Dan kun je deze keuring als ontbindende voorwaarden meenemen in het contract. Hierin kun je zelf nadenken wat je maximaal wilt spenderen aan het opknappen van de woning. Dit bedrag kun je laten opnemen in de ontbindende voorwaarden.
Recente reacties