Overweegt je om je badkamer te verbouwen? Dan zijn er een aantal dingen die je in gedachten moet houden. Het eerste waar je aan moet denken is de indeling van de ruimte. Hoe wil je dat het eruit ziet? Wil je meer ruimte, of een grotere douchecabine? Je moet ook beslissen wat voor soort materialen je wil gebruiken. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, van traditionele keramische tegels tot luxueus marmer. En vergeet het toilet en een badkamer ventilator bestellen niet! Er zijn veel verschillende stijlen en kleuren beschikbaar, zodat je er een kunt vinden die perfect bij jouw nieuwe badkamerontwerp past. In deze blogpost lees je er alles over!

Loodgieterswerk

Een andere belangrijke overweging is het loodgieterswerk. Je moet ervoor zorgen dat alles goed wordt aangesloten en dat er voldoende ruimte is voor al jouw armaturen. Als je niet zeker bent over iets, is het altijd een goed idee om te overleggen met een professional voordat je iets begint. Zij kunnen helpen uit te vinden wat je nodig hebt, en hoe je alles goed kan installeren.

Gebruik de ruimte

Naast de indeling en de materialen, moet je ook nadenken over hoe u de ruimte gaat gebruiken. Als je een kleine badkamer hebt, kan je een wastafel op een voetstuk of in een hoek overwegen. Deze nemen minder ruimte in beslag en kunnen je badkamer groter doen lijken. Als je een groot gezin hebt, kies dan voor een dubbele wastafel. Zo heeft iedereen zijn eigen plekje en hoef je ‘s morgens niet te vechten om de spiegel!

Verlichting is ook belangrijk

Een ander punt om rekening mee te houden is de verlichting. Je wilt er zeker van zijn dat je badkamer goed verlicht is, zodat je kunt zien wat je aan het doen bent als je  om je klaar te maken in de ochtend. Maar je wilt ook niet dat het te licht is, anders krijg je een schittering in de spiegel. Overleg met een verlichtingsexpert wat het beste zou werken in uw badkamer.

Ventilatie

Tot slot, vergeet de ventilatie niet. Dit is vooral belangrijk in badkamers vanwege al het vocht. Zorg voor een goede ventilatie in de badkamer, zoals een buisventilator, zodat het niet te vochtig wordt. Een ventilator in de badkamer is een goede manier om de ruimte te ventileren en fris te houden.

Dit zijn maar een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het verbouwen van de badkamer. Met zorgvuldige planning en uitvoering, heb de binnenkort de badkamer van je dromen!