Led strips kennen veel voordelen. Zo zijn ze makkelijk overal te bevestigen en voegen ze in een handomdraai extra sfeer toe aan een kamer. Led verlichting is daarnaast energiezuinig en de strips komen in veel verschillende formaten. Hierdoor kun je ze werkelijk overal bevestigen. Je hebt de keuze uit led verlichting in het wit of in verschillende kleuren. Hier kun je ook leuk mee spelen in het interieur. Kies je voor een led strip met afstandsbediening, dan kun je vanaf de bank het licht aandoen wanneer het donker begint te worden. Hierdoor kun je ook de led strip op een moeilijk bereikbare plek hangen. Door te werken met de afstandsbediening kun je het licht eenvoudig aan of uitzetten. 

De duurzaamheid van led strip verlichting

Led strips hebben een ontzettend lange levensduur. Zo gaat de gemiddelde led strip maar liefst 40 tot 50 duizend uur mee. Dit is vele malen langer dan een standaard peertje. Na verloop van tijd kan de felheid van het licht wat gaan afnemen. Dit komt echter alleen voor wanneer de led strip tegen het einde loopt. Doordat je kiest voor led verlichting verbruik je 75% minder energie dan wanneer je kiest voor een gewone lamp. Led verlichting wordt steeds vaker toegepast. Zo heb je led kerstverlichting of led fietslampjes. Na aanschaf kun je hier jarenlang mee vooruit zonder dat je ooit nog een gloeilamp hoeft te vervangen. Beter voor het milieu en de portemonnee. 

Een nieuwe kleur, een nieuw humeur

Je kunt kiezen voor led strips welke van kleur kunnen veranderen. Zo stel je met behulp van een afstandsbediening of je smartphone zelf een kleur in. Tijdens de feestdagen kun je kiezen voor een rode of groene kleur en tijdens Halloween kies je een paarse of groene kleur. Geef je een huisfeestje? Dan maakt een led strip de sfeer helemaal af. Voor elke dag gebruik kun je zelf kijken welke kleur het beste in de kamer past. Het voordeel is dat je de felheid van het licht vaak ook kan aanpassen. Zo kan de kleur een intens effect hebben of juist heel licht. 

LED strip verlichting op maat

Led strips kun je per meter kopen of je kunt ze zelf afknippen. Zo heeft de led strip in alle gevallen het perfecte formaat voor in de kast, achter de tv of achter het schilderij. Wanneer je het mooi weg werkt zie je de led strip niet zitten. Wanneer je vervolgens het licht aanzet krijg je een prachtig effect in de kamer. Naast verlichting brengt een led strip ook sfeer, warmte en gezelligheid.