Ben jij van plan om te gaan verhuizen naar Breda? Hier lees je alles wat je moet weten over deze gezellige stad.

Parel van het Zuiden

Breda heeft met haar historische omgeving, bosrijke gebieden en het bruisende centrum zoveel moois te bieden dat het niet voor niets de Parel van het Zuiden wordt genoemd. Het levendige centrum – vol met gezellige cafés, restaurants, winkels en bezienswaardigheden – maakt dat je je er meteen thuis voelt. Na een drukke werkdag of een lange studiedag is er altijd wel iets leuks te doen in Breda! Leeg je hoofd in het Mastbos, maak een rondvaart over de singels, of bezoek de altijd sfeervolle Grote Markt.

Wonen in Breda

Met meer dan 180.000 inwoners behoort Breda in grootte tot de top 10 gemeentes van Nederland naar inwonertal. De moderne doch historische stad wordt gekenmerkt door de Brabantse gezelligheid die er altijd centraal staat. Breda is ook niet voor niets uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland 2017-2019. De stad is namelijk ook nog eens makkelijk te bereiken met zowel de auto, de fiets, het openbaar vervoer en de boot.

Studeren in Breda

Ook steeds meer studenten vinden hun weg naar de Bourgondische stad. De diversiteit aan Hoge scholen en Universiteiten biedt genoeg keuzes en mogelijkheden. En daarnaast is Breda ook een erg leuke plek om te wonen tijdens je studententijd. Er zijn genoeg musea om je kennis te verrijken en zat kroegen en discotheken om daarna een avondje uit te gaan.

Werken in Breda

Door de bruisende binnenstad is er niet alleen voldoende aanbod voor een lekker drankje, maar ook ruim voldoende aanbod voor werkzoekenden!

Verhuizen naar Breda

Goed dan, je bent er uit dat Breda de place to be is om er jouw eigen plekje te creëren. Maar dan komt nog de uitdaging om een leuk huisje te vinden! 
Koopprijzen en huurprijzen in de vrije sector blijven stijgen, zo ook in Breda. Door haar groeiende bevolking komt de woningmarkt meer onder druk te staan en stijgen de prijzen. Verhuizen naar Breda kan daardoor prijzig uitvallen. 
De sociale huurwoningen worden echter sinds 2016 passend toegewezen. Hierdoor krijgen woningzoekenden een huurwoning aangeboden die past bij hun inkomen. Maar de wachttijd bedraagt ruim 4 tot 5 jaar voor je in aanmerking komt.

Ondanks dat blijft Breda een fijne stad om naartoe te verhuizen en is het wachten zeker waard. Want wie wil er nou niet wonen in een omgeving met een scala aan uitgaansgelegenheden, prachtige parken, historische kerken en gebouwen, en de meest gezellige inwoners? Laat je helpen door een verhuisbedrijf uit Breda en je weet zeker dat je volop gaat genieten van je tijd in een van de mooiste steden uit Noord-Brabant.

Bron: 123verbouwen.nl