Barkrukken brengen een bepaalde sfeer in je huis. Zo’n leuke bar waaraan je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en borrelen, met een set design barkrukken ziet er altijd zo leuk uit. Daarnaast is een bar ook gewoon erg handig. Maar barkrukken in huis zonder bar kan natuurlijk ook gewoon. De trend van nu geldt in ieder geval; barkrukken in het interieur. Met of zonder bar.

Geen bar of kookeiland in huis? Dan hoeft dit je dus niet te weerhouden van een set mooie design barkrukken in huis. Door de veelzijdigheid van een kruk kan je deze overal in het interieur laten terugkomen.

Barkruk zonder bar

Een barkruk kun je natuurlijk altijd wel ergens kwijt binnen je interieur. Zet bijvoorbeeld een tafeltje neer met daarnaast de barkruk en je creëert al zeer gemakkelijk het ‘bareffect’. Maar ook een simpel plankje tegen de muur dat functioneert als soort van bar of tafeltje is een goede oplossing om je kruk erbij te zetten. En wat dacht je van een schoorsteenschouw? Deze hebben vaak de perfecte hoogte om als bar te functioneren.

Decoratie

Barkrukken hoeven niet altijd bij een tafeltje of bar te staan. Je kan ze ook gewoon als decoratie gebruiken, zonder dat je erop gaat zitten dus. Gebruik een barkruk eens als decoratief object. Hiervoor moet je natuurlijk wel een kruk hebben met een platte zitting, waarop je dingen kunt zetten. Zet er bijvoorbeeld eens een mooie plant, lamp, fotolijstjes, stapel boeken of bos bloemen op. Allemaal manieren om mee te gaan met de barkrukken trend zonder dat je een bar of kookeiland hebt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een barkruk?

Als je op zoek gaat naar een barkruk of een set barkrukken moet je jezelf afvragen waarvoor en hoe je ze wilt gebruiken. Wil je de barkrukken bij een tafel, bar of kookeiland zetten? Kies dan voor barkrukken met een comfortabele zitting. Gebruik je slechts één barkruk als decoratie in je woning? Kies dan voor een vlakke zitting. Op een vlakke zitting kan je simpelweg veel meer dingen neerzetten. Als het om kleuren gaat, is het een kwestie van smaak en moet er gekeken worden welke kleuren je al hebt in je interieur. Kies voor een mooie kleur die staat bij de andere meubelen in huis. De kleuren zwart en wit zijn altijd trendy als het gaat om barkrukken.